Sluiten

Categorieën

Filters

   Zumi - Smart Weegschaal

   €32,- Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

   Beschikbaar in de winkel

   Sluiten
   Heb jij een gezondheidsdoel voor jezelf ingesteld? En wil je dit bijhouden om zo je verbetering te volgen? Overweeg dan eens om de strijd aan te gaan samen met de Zumi Smart Weegschaal.... Toon meer
   • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
   • Altijd snelle levering
   • Hoge kwaliteitsgarantie
   • Altijd de nieuwste producten beschikbaar

   Productomschrijving

   Smart Weegschaal
    
   Heb jij een gezondheidsdoel voor jezelf ingesteld? En wil je dit bijhouden om zo je verbetering te volgen? Overweeg dan eens om de strijd aan te gaan samen met de Zumi Smart Weegschaal. De Smart Weegschaal is met recht een slimme weegschaal. Deze weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar voert binnen enkele seconden een totale lichaamsanalyse uit. Dit geeft een nauwkeuriger beeld van je totale gezondheid, die je met alleen het gewicht niet kunt meten. Met de handige gratis app sla je de gegevens op in je smartphone. Zo kun je dagelijks, wekelijks en maandelijks je progressie en resultaten bekijken en vergelijken.
    
   Welke waarden meet de smart weegschaal?
   Je gezondheid hangt niet alleen af van het juiste gewicht. Met de Zumi lichaamsanalyse weegschaal weeg je zowel je gewicht, maar tegelijkertijd ook andere waarden in je lichaam waaruit je gezondheid af te lezen is. Zo krijg je meer inzicht in je lichaamssamenstelling* en kun je je persoonlijke doelen makkelijker behalen.
    
   *Onder de lichaamssamenstelling wordt verstaan voor hoeveel procent je lichaam uit water, botmassa, spiermassa en vetmassa bestaat.
    
   Hartslag
   Normaal gesproken slaat je hart in een regelmatig tempo. Wanneer je je inspant, is de hartslag hoger dan wanneer je in rust bent. Hoe fitter je hart, hoe lager je hartslag. Alhoewel dit niet altijd opgaat. Leeftijd, geslacht, postuur en ook erfelijkheid kunnen namelijk ook een rol spelen in de hoogte van je hartslag.
    
   Over het algemeen is de hartslag bij volwassenen in rust tussen de 60 en 100 slagen per minuut.
    
   BMI
   BMI staat voor Body Mass Index. Dit getal geeft aan of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Het geeft als het ware een inschatting van hoe gezond je lichaamsgewicht is. Hieruit kun je aflezen of je ondergewicht, overgewicht of een normaal gewicht hebt.
    
   Lichaamsvet
   Deze meetwaarde geeft het vetpercentage aan. Hieruit kun je aflezen voor hoeveel procent jouw lichaam uit vet bestaat. Een gezond vetpercentage voor mannen ligt tussen de 10% en 20% en voor vrouwen is dit tussen 18% tot 28%.
    
   Visceraal vet
   Visceraal vet zit diep in de kern van je buik rondom de belangrijkere organen zoals je lever, alvleesklier en nieren. Het zorgt ervoor dat de organen elkaar niet raken. Visceraal vet is veel gevaarlijker dan onderhuids vet. Visceraal vet wordt gelinkt aan veel gezondheidsproblemen zoals diabetes, borstkanker, dementie, beroertes en hart- en vaatziekten.
    
   Onderhuids vet
   Onderhuids vet, ook subcutaan vet genoemd, is het vet dat vlak onder de huid en tussen je spieren zit. Het komt voor bij de heupen, dijen, bovenarmen en buik. Dit is het soort vet dat zichtbaar is op je lichaam, oftewel de love handles en zwembandjes.
    
   Vetvrij lichaamsgewicht
   De vetvrije massa van je lichaam is het deel wat uit spierweefsel, botten en vocht bestaat.
    
   Spiersnelheid
   Je spiersnelheid bepaalt je fysieke gezondheid en kracht. Het uitrekenen van je spiersnelheid is minder gemakkelijk dan het uitrekenen van je vetpercentage en vetvrije lichaamsgewicht. Je spiersnelheid kan namelijk uitgerekend wordt door de totale hoeveelheid menselijke spieren, je lichaamsgewicht, lengte en nog een aantal belangrijke verhoudingen in het menselijk lichaam met elkaar te combineren.
   Watergewicht
   ‘Drink genoeg water!’. Een zin die je waarschijnlijk ook vaak genoeg hoort, maar waarom is water dan toch zo belangrijk? Wij leggen het je graag uit. Je lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren. Je watergewicht moet dan ook in balans zijn om je lichaam gezond te houden. Het ideale percentage watergewicht is voor ieder persoon weer anders. Het hangt namelijk af van je geslacht, leeftijd en lichaamssamenstelling. 
   Skeletspier
   Je skeletspieren zijn de spieren die je kunt ontwikkelen door te bewegen. Hoe meer je sport en beweegt, hoe meer je skeletspiermassa toe zal nemen. Verwar je skeletspiermassa niet met je spiermassa. Je spiermassa is namelijk de hoeveelheid spieren in je lichaam en je skeletspiermassa het totale gewicht skeletspieren.
    
    
   Spiermassa
   Spiermassa is de hoeveelheid spieren in je lichaam.
    
   Botmassa
   De botmassa is een belangrijke meting om te analyseren of je botten gezond zijn. 
   Eiwit
   Eiwitten worden nog weleens onderschat, maar zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam. Ze dragen namelijk bij aan het behoud en herstel van je spieren. Daarom geldt ook; hoe meer je sport, hoe meer eiwitten je nodig hebt. (Uiteraard tot een bepaald maximum, maar dat kun je beter overleggen met een diëtist). Gemiddeld ligt het eiwitgehalte tussen de 12 en 20%.
    
    
   BMR
   BMR staat voor Basal Metabolic Rate. In Nederland hebben we het ook wel over basale metabolische snelheid of stofwisselingssnelheid. Het BMR geeft het aantal calorieën aan dat je lichaam nodig heeft om te kunnen blijven functioneren. Je lichaam verbrandt namelijk niet alleen calorieën als je actief bezig bent, maar ook als je stilzit of zelfs slaapt. Want ondanks dat je je niet inspant, is het toch belangrijk dat je hart door blijft kloppen, je door kunt blijven ademen en dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Dit alles kost energie en dat betekent dus dat er calorieën verbrand worden. Je BMR is afhankelijk van je leeftijd, spiermassa, geslacht, postuur, genen en eventuele ziektes.
    
    
    
   Lichaamsleeftijd
   Je lichaamsleeftijd en kalenderleeftijd zijn niet hetzelfde. Je kalenderleeftijd is je leeftijd volgens de officiële tijdrekening. Je lichaamsleeftijd is hoe oud je lichaam vindt dat je daadwerkelijk bent. Het is van belang dat je er altijd voor zorgt dat je kalenderleeftijd en lichaamsleeftijd gelijk zijn aan elkaar óf dat je lichaamsleeftijd nét onder je kalenderleeftijd zit. Toch kan het voorkomen dat je kalenderleeftijd 30 jaar oud aangeeft en je lichaamsleeftijd 40 jaar oud. Dan is er werk aan de winkel! Je lichaamsleeftijd wordt berekend aan de hand van je BMR.
    
    
    
   Hoe meet een Smart Weegschaal?
   Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je je nu afvraagt hoe een weegschaal al deze waarden af kan lezen? We leggen het je graag uit. Dit gebeurt namelijk aan de hand van een BIA-technologie. Oftewel; Bio-elektrische Impedantie Analyse. Het woordje ‘elektrisch’ verklapt het al, want door met je blote voeten op de weegschaal te staan, worden er zwakke stroomstootjes via je voeten door het lichaam gestuurd. Dit is uiteraard pijnloos en voel je dus helemaal niets van. Dankzij deze stroomstootjes worden op verschillende mate je spier-, vet-, bot- en watermassa gemeten, waarna de uitkomst op de weegschaal verschijnt.
    
   Fitdays app
   Ben je in het bezit van een smartphone en eventueel smartwatch? Dan koppel je deze devices door middel van de Fitdays app eenvoudig aan je weegschaal. De app is helemaal gratis en is te downloaden in de Apple- of Google Play store. Nadat je je devices gekoppeld hebt aan de app, hoef je voortaan niets meer in te voeren. Neem geregeld plaats op de weegschaal en je resultaten worden automatisch weergegeven in de app. Op deze manier kun je eenvoudig jouw gezondheid monitoren.
    
   De gegevens van Fitdays synchroniseren met de Apple gezondheid app, Google Fit, Fitbit en Samsung Health.
    
   Weegschaal voor meerdere personen
   Bestaat je huishouden uit meerdere personen? Dan is het uiteraard niet noodzakelijk om per persoon een weegschaal aan te schaffen. Via de app is het namelijk mogelijk om tot maximaal 24 personen een eigen account aan te maken.
    
   Babymodus
   Voor ouders die graag de groei van hun kleintje bij willen houden bestaat er ook een babymodus op de Smart Weegschaal. Je schakelt de modus in, neemt eerst zelf alleen plaats op de weegschaal en vervolgens samen met je kindje in je armen. Vervolgens geeft de Smart Weegschaal het gewicht aan van jouw kleintje.
    
   Let op!
   ·      Gebruik de weegschaal niet wanneer je een pacemaker hebt
   ·      Gebruik de weegschaal niet wanneer je zwaarder bent dan 180kg
   ·      Aanbevolen wordt om de weegschaal niet te gebruiken wanneer je zwanger bent
   ·      Aanbevolen wordt om de weegschaal niet te gebruiken wanneer je jonger bent dan 10 jaar
   ·      Plaats de weegschaal op harde, droge en vlakke ondergrond
   ·      Zorg er te allen tijde voor dat je voeten droog zijn voor je op de weegschaal stapt
    
    
   Productspecificaties
    
   ·      16 metingen
   ·      Babymodus
   ·      24 gebruikers mogelijk
   ·      Fitday app
   ·      Synchronisatie met: Apple gezondheid app, Google Fit, Fitbit en Samsung Health.
   ·      BIA technologie
   ·      Gewichtseenheid: kg/lb
   ·      Belastbaar tot: 180kg
   ·      Compatibel met: iOS8.0 of hoger/ Android 6.0 of hoger
   ·      300mAh oplaadbare lithium batterij
   ·      Bluetooth 4.0 en Wi-Fi 2,4 GHz
   ·      Digitaal lcd scherm met led display
   ·      Materiaal: Gehard glazen oppervlak + kunststof
   ·      Afmeting VA display: 6,2 x 10,8 cm
   ·      Afmetingen smart weegschaal: 450 x 95 x 32 mm
   ·      Gewicht: 1,86 kg
   ·      Kleur: Zwart

   Toon meer

   Specificaties

   EAN
   8720589488700

   Toon meer

   Reviews

   0 from 5Based on 0 reviews
   Schrijf je eigen review

   Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

   Zumi - Smart Weegschaal
   € 32,-
   Zumi - Smart Weegschaal
   Toevoegen aan winkelwagen